На Закарпатті відбулася зустріч Головних Прикордонних Уповноважених України та Угорщини

clock
28.08.2024 13:05

27 серпня, на Закарпатті відбулась зустріч Головних  Прикордонних Уповноважених України та Угорщини Сергія Дейнека та Яноша Золтана Куцика.

У ході спілкування очільники прикордонних відомств країн проаналізували обстановку на українсько-угорському державному кордоні, обговорили кроки подальшої співпраці та стан виконання попередніх домовленостей на центральному та регіональному рівнях.

Зокрема, Сторони констатували, що основними загрозами на спільному державному кордоні й надалі залишаються контрабанда товарів в пунктах пропуску, а також активізація злочинних угруповань, які спеціалізуються на переміщенні осіб через державний кордон, особливо громадян України призовного віку.

Також наголошувалося на необхідності посилення співпраці в частині обміну інформацією з метою встановлення організаторів та виявлення каналів незаконного  переправлення осіб через кордон.

Під час виступу керівник Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко підкреслив актуальність відновлення спільного патрулювання на українсько-угорському державному кордоні, що позитивно вплине на безпекову ситуацію.  

Підсумовуючи результати зустрічі Головні Прикордонні Уповноважені відмітили, що основними завданнями, які стоять перед прикордонними відомствами України та Угорщини залишаються спільна протидія незаконній діяльності на кордоні, в тому числі удосконалення взаємодії оперативних підрозділів з метою викриття каналів та організованих злочинних груп.

Державна прикордонна служба України

 

Схожі матеріали