Науковий план на 2024 рік та робота закладів вищої освіти: відбулось ІV засідання постійного консультативного органу МВС

clock
06.12.2023 19:00

6 грудня 2023 року під головуванням Державного секретаря Міністерства внутрішніх справ України Інни Ящук відбулось ІV засідання постійного консультативного органу МВС "Наукова рада Міністерства внутрішніх справ України".  

Під час засідання учасники заходу затвердили План наукової та науково-дослідницької роботи МВС на 2024 рік, обговорили актуальні та перспективні напрями наукових досліджень в системі МВС, координацію наукової і науково-технічної діяльності та організацію роботи з опрацювання замовлень на виконання науково-дослідних робіт закладів вищої освіти, що належать до сфери управління МВС, Держприкордонслужби, ДСНС і НГУ.

"МВС бере участь у формуванні та забезпеченні наукової і науково-технічної політики держави у сфері охорони суспільних відносин, повʼязаних із захистом та охороною прав і свобод людини, забезпеченням публічної безпеки і порядку, протидії злочинності, безпеки дорожнього руху, а також охорони державного кордону, цивільного захисту та міграції (імміграції та еміграції). Саме Наукова рада МВС, яка є дорадчим органом, повинна спрямовувати свої зусилля на координацію наукової діяльності органів системи МВС та надавати Міністру рекомендації щодо формування політики у цій сфері", - наголосила Інна Ящук.

Державний секретар додала, що цього року наукова діяльність МВС вперше здійснюється згідно з
єдиним для всіх органів системи МВС Планом наукової діяльності, нами вироблено єдині підходи до реалізації наукової політики МВС.

"Сьогодні кожному з присутніх у залі є чим пишатися, адже за результатами конкурсу на кращу наукову, науково-технічну та профорієнтаційну продукцію в апараті МВС, територіальних органах, закладах, установах і підприємствах, що належать до сфери управління МВС, який проводився на базі Одеського державного університету внутрішніх справ, усі отримали призові місця в тій чи іншій номінації. Ми бачимо тенденцію до збільшення кількості представленої на конкурс наукової продукції, її тематика свідчить про те, що кожен науковець системи МВС працює над актуальними питаннями сьогодення, які відображають потребу держави у врегулюванні особливостей застосування норм права в умовах воєнного стану", - підкреслила Інна Ящук. 

Окремо під час засідання члени постійного консультативного органу МВС приділили увагу питанню посилення позицій закладів вищої освіти МВС у національних та міжнародних рейтингах та затвердження тематики дисертаційних досліджень з урахуванням потреб структурних підрозділів органів системи МВС.

Наостанок було підбито підсумки засідання та затверджено план роботи постійного консультативного органу Міністерства внутрішніх справ України "Наукова рада Міністерства внутрішніх справ України" на 2024 рік.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали