Контраст
Шрифт

На Київщині відбулися масштабні навчання підрозділів системи МВС

clock
04.02.2022 18:43

Під час тактико-спеціальних навчань, що пройшли сьогодні, 4 лютого у м. Прип’яті, гвардійці, поліцейські та рятувальники відпрацювали дії при виникненні кризової ситуації та ведення бойових дій в урбанізованій місцевості.

1100

На навчаннях були присутні керівництво Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії України, Національної поліції України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, посли іноземних держав та представники країн-партнерів. 

Гвардійці, поліцейські та рятувальники відпрацювали злагодженість дій під час виконання завдань з оборони населеного пункту, тактику ведення бойових дій в урбанізованій місцевості та ліквідацію їх наслідків. 

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський зазначив, що такі масштабні навчання на території зони відчуження ЧАЕС проводяться вперше.

«Навчання вкотре підтвердили злагодженість і взаємодію працівників системи МВС, включаючи специфіку роботи кожного підрозділу в найскладніших ситуаціях для подолання різного роду небезпек», – наголосив Денис Монастирський.

Відпрацювалися, зокрема, ведення повітряної розвідки, роботу групи снайперів, ведення вуличного бою та знищення противника, що відступає. Окремо відпрацьовувався штурм будівлі.

Заключними етапами навчань були надання першої медичної допомоги, евакуація поранених та зачистка населеного пункту від мінно-вибухових засобів і ліквідація наслідків бойових дій.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність