Контраст
Шрифт

МВС активно залучає територіальні громади до впровадження цифрового проєкту «Безпечна країна», - Ігор Бондаренко

clock
21.02.2022 18:08

Про це сьогодні, 22 лютого, повідомив заступник міністра внутрішніх справ Ігор Бондаренко під час форуму «Безпечні та спроможні громади майбутнього».

«Безпечна країна» – це автоматизована система забезпечення громадської безпеки, яка базується на моніторингу, прогнозуванні, запобіганні можливим загрозам і правопорушенням та оперативному реагуванню на них. 

Ігор Бондаренко наголосив, що впровадження цифрового проєкту допоможе побудувати багаторівневу систему управління безпекою України. 

МВС ініціюватиме підключення всіх камер спостереження до системи відеофіксації «Безпечна країна». Вона допоможе пришвидшити слідчі дії та розслідування кримінальних проваджень, а також забезпечить взаємодію усіх органів влади, зможе розпізнавати обличчя та аналізувати поведінку людей», - сказав заступник очільника МВС.

Робота системи сприятиме ефективній взаємодії сил і засобів ключових й екстрених служб реагування, підвищить рівень взаємодії та обміну даними між органами державної влади, дозволить керівництву країни, адміністрації об’єктів і органам виконавчої влади отримувати своєчасну та достовірну інформацію для забезпечення своєчасності прийняття управлінських рішень.

Система «Безпечна країна» дозволить:

- зменшити час реагування відповідних служб на інциденти на 25–30%;

- підвищити безпеку середовища проживання громадян;

- прискорити розкриття правопорушень;

- знизити криміногенну ситуацію на 35–40%;

- покращити інвестиційну привабливість міст України; 

- зменшити кількість потерпілих під час надзвичайних ситуацій на 8–10%. 

Департамент комунікації МВС України 

Фото Андрія Новицького 

 

Схожі матеріали
Діяльність