Медична служба Національної гвардії України надає допомогу за першим рівнем НАТО

clock
04.05.2022 13:44

Про це зазначив начальник медичного управління Нацгвардії Денис Трегуб під час пресконференції в медіацентрі Україна — Укрінформ “Медичне забезпечення Національної гвардії України за умов воєнного стану”.

“На сьогодні медичною службою Національної гвардії України, відповідно до своїх спроможностей, організовано надання медичної допомоги за першим рівнем – по НАТО ROLE-1. Це невідкладна медична допомога, долікарська медична допомога і перша лікарська допомога”, - сказав він.

Надалі, додав Трегуб, бійці отримують вторинну кваліфіковану допомогу уже в мобільних військових госпіталях Міністерства оборони, у закладах охорони здоров’я Міністерства внутрішніх справ в областях, а також у визначених закладах Міністерства охорони здоров’я і у військовому госпіталі Нацгвардії.

Як зазначив посадовець, медики відомства пройшли підготовку в Навчальному центрі Нацгвардії за програмою «бойовий медик взводу», яка була запроваджена за участю Об’єднаної оперативно-тактичної групи в Україні (операція UNIFIER).

Схожі матеріали