Медіа про МВС: 1 рік Служби 112 – в сюжеті ICTV

clock
01.07.2024 20:00

Заступник Міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко та співробітники "Служби 112" поділилися з журналістами ICTV результатами першого року роботи єдиного номера екстрених служб. Також анонсовано створення серіалу "Служба 112" за підтримки МВС України.

Єдиний телефонний номер 112 використовується як альтернатива гарячим лініям 101, 102, 103 та 104, даючи змогу одним дзвінком викликати на місце надзвичайної події всіх фахівців. Це аналог європейської служби 112 та американської 911.

«Одним викликом на номер 112 громадянин, свідок або постраждалий може одразу викликати всі чотири служби після того, як він надасть необхідну інформацію щодо обставин", - наголосив Леонід Тимченко.

Також він зазначив, що запуск Служби 112 в Україні є, зокрема, й вимогою наших європейських партнерів на шляху до євроінтеграції

Уже рік, як служба працює в Києві та центральному регіоні, півроку, як вона охопила й західні області, уже за місяць запрацює східне охоплення, а з осені – південне.

«Якщо якісь іноземці будуть набирати екстрений номер 911, то дзвінок так само буде перенаправлятися на службу 112 до нашого центру», - стверджує Ірина Кривченкова, начальниця комунікаційного центру «Служба 112» у Києві.  

Загалом за рік роботи Служба 112 відреагувала на 2 мільйони викликів. Лише 15% всіх отриманих дзвінків насправді екстрені.

Якщо в людини порушення слуху, то вона може замовити відеовиклик через СМС з текстом 112 на номер 112. Тоді виклик прийме оператор, який знає мову жестів.

«Служба 112», як і інші екстрені служби: рятувальники, поліція, швидка, сьогодні під час повномасштабного вторгнення стали для українців справжніми героями.

І саме про таких героїв телеканал ICTV 2 готує серіал, зйомки якого розпочнуться вже наступного року. 

Детальніше – в телевізійному сюжеті.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали