Як обміняти посвідчення водія на сучасний зразок

clock
01.07.2024 17:30

Сучасне посвідчення водія у формі ID-картки має кілька ступенів захисту. Воно відображається в Дії та в Кабінеті водія.

Якщо у Вас паперове ламіноване посвідчення водія чи видане до 2013 року і не відображається в електронних сервісах, саме час задуматися про його обмін.

Конвенція про дорожній рух 1968 року, що є основою для визнання за кордоном українських посвідчень водія, передбачає обов’язковість з 2011 року зазначення терміну дії у посвідченні водія. Якщо Ваше посвідчення водія без терміну дії (має міститись у графі 4b), для уникнення непорозумінь під час закордонних поїздок за кермом, доцільно також оновити посвідчення водія.

Обміняти старе посвідчення водія на сучасне у сервісному центрі МВС просто та легко. Мінімум документів та максимум швидкості надання послуги. Потрібно взяти талон онлайн через е-запису або в терміналі сервісного центру МВС та прийти на визначений час. З собою взяти такі документи:

  • паспорт з відміткою про реєстрацію місця проживання (або ID-картку та витяг про місце проживання);

  • копія реєстраційного номеру облікової картки платника податків;

  • посвідчення водія, що підлягає обміну;

  • медична довідка (на час дії воєнного стану не обов’язкова).

* Паспорт громадянина України у вигляді ID-картки, витяг про місце проживання та реєстраційний номер облікової картки платника податків можна пред’явити адміністратору сервісного центру МВС у застосунку Дія.

Фотографію заздалегідь роздруковувати не потрібно. Адміністратор зробить якісне фото на документ при наданні послуги. Отримати посвідчення водія на новому бланку можна у день звернення до сервісного центру МВС. Орієнтовна вартість — 572 грн, не враховуючи банківську комісію. 

Обміняти посвідчення водія онлайн у Кабінеті водія або у застосунку Дії можливо лише тим громадянам, у яких відображається документ з фото в електронних реєстрах.  

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбук та Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію читайте на сайті.  

Головний сервісний центр МВС  України

Схожі матеріали