Рятувала життя побратимів на найгарячіших напрямках фронту: медикиня-прикордонниця Марія Ососкало

clock
01.07.2024 18:00

Жінка у складі медбригади виконувала завдання у зоні бойових дій на Донеччині. Вона надавала першу допомогу пораненим бійцям на різних етапах евакуації, а також на стабілізаційних пунктах. Чимало прикордонників завдячують їй врятованим життям. За особисту мужність і самовідданість Марію нагороджено орденом княгині Ольги ІІІ ступеня.

Марія за освітою медик, і уже сім років проходить службу в прикордонному відомстві. Працювала фельдшером в підрозділах охорони кордону та прикордонному загоні. З початку минулого року – на посаді фельдшера медичного пункту прикордонної комендатури швидкого реагування Волинського загону.

За цей час двічі, разом з підрозділом, упродовж кількох місяців виконувала завдання у зоні активних бойових дій на Донеччині. Там рятувала життя побратимів на найгарячіших напрямках фронту. У складі медбригади надавала першу медичну допомогу пораненим бійцям на різних етапах евакуації, а також на стабілізаційних пунктах. Чимало прикордонників завдячують їй врятованим життям.

Найтяжче, каже медикиня, це звісно ж смерть побратима.

«Але ще страшніше – не встигнути. Не встигнути надати першу допомогу, не встигнути довезти.А коли встигаєш, і здавалося б усе має бути добре, а боєць помирає. Оце справді невимовно тяжко і прикро», - додає прикордонниця.

Днями у Києві Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко відзначив Марію орденом княгині Ольги ІІІ ступеня. Вручаючи заслужену нагороду, Ігор Клименко подякував прикордонниці та усім захисникам за стійкість та вірність присязі.

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали