Ігор Клименко про зрадників-експоліцейських – вони мають жити в страху

clock
26.02.2024 15:30

Про це Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив в інтерв’ю Наталії Мосейчук, яке приурочене другим роковинам початку повномасштабної війни.

На питання журналістки, чи траплялося йому відео з мережі, як в Маріуполі поліцейські приймали присягу рф, Міністр відповів ствердно. Але при цьому звернув увагу, що присягали державі-агресору колишні працівники міліції та поліції, яких було звільнено ще до повномасштабної війни, а вже серед них були і діючі на той час поліцейські. 

«Сказати, що я їх ненавидів, не можу сказати. Це таке… Це непотріб для країни. Непотріб, який не заслуговує навіть нашої емоції», - поділився своїми внутрішніми відчуттями щодо зрадників очільник МВС. 

Ігор Клименко визнав, що українським правоохоронцям слід зробити висновки.

«І вони (зрадники) мають пам’ятати і боятися весь час. Коли ми повернемо ці території, ми дійдемо до них. Вони мають жити в страху. Я хочу, щоб вони жили в страху – ті люди, які зрадили присязі і які зрадили країні», - наголосив Міністр. 

При цьому він зазначив, що в лавах Національної поліції були ті, які приймали присягу, але чесно сказали, що «в мене хвора мама і я кладу посвідчення, жетон, зброю, я прийняв таке рішення». 

«Тут я по-людськи можу зрозуміти. Але тільки по-людськи. Але є закон», - зауважив Ігор Клименко. 

Він додав, що це (відповідальність перед законом) стосується всіх, хто залишився 2014 року в Криму, хто того ж року залишився на територіях окупованих Донецької і Луганської областей і тих, хто залишився після 24 лютого 2022 року на територіях, які згодом були окуповані російськими військами.

Детальніше – дивіться інтерв'ю Ігоря Клименка в проєкті "Мосейчук+"

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали