“Діти-герої”: 16-річний Валентин Чорний провів із прикордонниками 168 днів на початку повномасштабного вторгнення

clock
16.07.2023 16:00

У Міністерстві внутрішніх справ України відбулося нагородження 8 дітей у межах патріотичної акції “Діти-герої”. Мета акції - відзначити дітей, які проявили себе під час війни, допомагають українському війську або постраждали від агресії російських загарбників.

Вісім лауреатів - вісім неймовірних історій. Одна з них про сміливого 16-річного хлопця з Київщини - Валентина Чорного, який не зміг сидіти вдома, коли російські війська розпочали повномасштабне вторгнення на територію України 24 лютого 2022 року.

Близько 5 ранку, коли в різних населених пунктах України пролунали потужні вибухи від російських ракет, Валентин вже не спав. Хлопець одразу почав думати, що йому робити і як допомагати. 

З дитинства Валентин мріяв стати військовим, однак на початок вторгнення він лише закінчував навчання у 11 класі. Однак, ховатися вдома - це не про нього.

Школяр вирішив долучитися до допомоги прикордонникам, які були неподалік його будинку на Київщині. Уже 25 лютого Валентин Чорний разом із військовим копав окопи. 

Разом з охоронцями кордону хлопець провів 168 днів, аж поки у школі не почалось навчання. Тоді хлопцю довелося повернутися за парту, але від мрії бути захисником України він не відмовився.

Нині Валентин Чорний готується до вступу, тож бажаємо юнаку, щоб на шляху до мрії не було жодних перепон.

Пишаємося українськими дітьми! Історії лауреатів благодійної акції “Діти-герої” будуть публікуватися щонеділі на сайті МВС України.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали