Денис Монастирський зустрівся з міністеркою національної оборони Канади Анітою Ананд

clock
31.01.2022 15:23

Сьогодні, 31 січня, Денис Монастирський зустрівся з міністеркою національної оборони Канади Анітою Ананд. Сторони обговорили стан безпеки в середині країні.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський подякував канадським партнерам за послідовну підтримку України. Він розповів про плани МВС, щодо побудови інтелектуального Українсько-Білоруського та Україно-Російського кордону, протяжність якого складає понад 2000 км. Очільник МВС поінформував закордонних колег про внутрішні загрози безпеки країни та про вчорашні затримання осіб, які планували масові заворушення у центрі Києва для дестабілізації ситуації в Україні. 

Міністр внутрішніх справ високо оцінив роботу операції UNIFIER, яка зробила значний вклад у розвиток сержантського корпусу Національної гвардії України. 

“Ми високо цінуємо підтримку уряду Канади та співпрацю з вами. Тож сподіваємось на подальше посилення взаємодії між НГУ та Операцією UNIFIER у сфері підготовки військовослужбовців Нацгвардії”, - зазначив міністр внутрішніх справ України.

Своєю чергою, міністерка національної оборони Канади Аніта Анан зазначила, що з 2015 року у рамках операції UNIFIER вже було підготовано близько 30 000 військовослужбовців Збройних Сил України, а також понад 2 000 бійців Національної гвардії.

“Найближчим часом до України буде направлено близько 60 військовослужбовців ЗС Канади для розширення місії. Є можливість збільшити цю  кількість контингенту до 400 осіб”, - зазначила Аніта Ананд.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали