Земельні оборудки на 1,4 млн грн - на Чернігівщині повідомили про підозру трьом членам злочинного угруповання

clock
11.08.2021 11:48

Встановлено, що всі троє чоловіків – мешканці Черкаської області, віком від 26-ти до 36-ти років. Кожен з них виконував свою роль: організація діяльності офісів, пошук зацікавлених в земельній оборудці осіб, переоформлення землі.

У місті Чернігові підозрювані організували роботу двох офісів, де з березня по квітень 2020 року за грошову винагороду зібрали у 72 місцевих мешканців документи для, начебто, оформлення у власність цих людей земельних ділянок. За право користуватися цими документами кожна особа отримала по 1 000 гривень.

Надалі через приватного нотаріуса була оформлена довіреність на право розпорядження всіма цими земельними ділянками на одну людину - 140 га. Ця особа уклала від імені кожного власника землі договір купівлі-продажу з юридичною особою, яка представляла інтереси членів угруповання. У результаті цієї земельної оборудки державі було завдано збитків на 1,4 млн грн.

Викрили злочинну схему та встановили її організаторів оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області та слідчі Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

На підставі отриманих доказів трьом учасникам угруповання повідомили про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України, які у змові з третіми особами шахрайським шляхом заволоділи землею державного значення.

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Чернігівська обласна прокуратура.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

Схожі матеріали