Контраст
Шрифт

Заробляли на «закладках» наркотиків до 100 тисяч гривень щомісяця – на Луганщині організаторка та її спільники постануть перед судом

clock
02.08.2021 15:22

Замовлення зловмисники приймали через месенджери. Покупцям, мешканцям Лисичанська, пропонували канабіс, амфетамін і PVP-солі. «Товар» для продажу ховали у дитячих іграшках. Іноді жінка навіть залучала свою малолітню дитину, яка виступала у ролі так званого «перевізника».

Викрили протиправну діяльність злочинного угруповання оперативники управління стратегічних розслідувань в Луганській області спільно зі слідчими обласної поліції. Встановлено, що організувала розповсюдження наркотиків на території міста 29-річна жінка. У спільники взяла трьох раніше засуджених чоловіків. Саме вони під контролем своєї лідерки займалися розміщенням «закладок».

Здебільшого попитом їх «товар» користувався у наркозалежних осіб, які через особисті контакти чи месенджери мали змогу придбати канабіс, амфетамін та PVP-солі. Після сплати коштів їм відправляли координати місця знаходження «закладок», зроблених заздалегідь.

Треба зазначити,  що «товар» при перевезенні до місць закладок зловмисники ховали у дитячих іграшках, аби у разі викриття правоохоронці не натрапили на схованку. Іноді жінка залучала свою малолітню дитину, яка виступала у ролі так званого «перевізника».

Щомісяця «бізнес» приносив угрупованню до 100 тисяч гривень «прибутку», який розподілявся між всіма учасниками.

У березні 2021 року поліцейські затримали лідерку злочинної групи та її спільників, судом їм були обрані запобіжні заходи - тримання під вартою із правом внесення застави. Жінкою та одним з учасників були внесені визначені судом суми застави. На підставі отриманих у ході досудового розслідування додаткових доказів фігурантам було повідомлено про підозру за збут наркотичних та психотропних речовин у складі організованої групи та із залученням малолітнього (ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідувань завершено, обвинувальний акт за погодженням з Луганською обласною прокуратурою скеровано до суду. За скоєне підозрюваним може загрожувати позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України

SnZouYdp3xDPZmUABRrlpwbPJYfXIQCV3OigomIW.jpg

Схожі матеріали
Діяльність