«Залишайся в безпеці»: у Львові презентували чат-бот з протидії торгівлі людьми

clock
15.12.2021 16:09

У Львівському державному університеті внутрішніх справ відбулась презентація чат-бота з протидії торгівлі людьми. Інформаційний ресурс допомагає розпізнати небезпечні ситуації, розповідає про різні форми сучасного рабства та радить, куди звертатися за допомогою.

Приєднатися до чат-бота «Залишайся в безпеці».
  
Автори ресурсу переконані, що такий чат-бот сприятиме підвищенню рівня поінформованості суспільства про проблему торгівлі людьми та допоможе запобігати ризикованим ситуаціям. Ця програма містить багато інфографіки, розповідає про правила безпечного працевлаштування, навчання, подорожей та онлайн-спілкування. Завдяки ресурсу можна швидко знайти інформацію, як допомогти рідним чи друзям, які потрапили у сучасне рабство.
  
Користувачам також пропонують поглибити свої знання у сфері протидії торгівлі людьми – пройти тематичний квест та навчальний онлайн-курс.
  
Чат-бот «Залишайся в безпеці» було створено завдяки співпраці Львівського державного університету внутрішніх справ та Координатора проєктів ОБСЄ в Україні, за сприяння Міністерства соціальної політики та Національної поліції.


  
«Ми тісно співпрацюємо з ОБСЄ у сфері протидії торгівлі людьми. Більшість наших проєктів є інтерактивними та передбачають впровадження нових методик щодо підготовки поліцейських. Ми також спільно поводимо просвітницькі заходи, що мають на меті популяризувати ідею безпечного середовища та запобігати випадкам торгівлі людьми. Таким просвітницьким проєктом є створення чат-бота «Залишайся в безпеці», який буде цікавим не лише для молоді, але й для людей будь-якого віку», - відзначив під час презентації ректор ЛьвДУВС Роман Благута.
  
Керівниця програми «Безпека людини», Координатор проєктів ОБСЄ в України Лілія Грудко підкреслила, що запуск такого інформаційного ресурсу є хорошою нагодою, аби вкотре привернути увагу до питань протидії торгівлі людьми.
  
Т.в.о. начальника Департаменту міграційної поліції Дмитро Чібісов розповів, що більшість злочинів у сфері торгівлі людьми вчиняються із застосуванням сучасних технологій. «Цей чат-бот допоможе людям отримати вичерпні відповіді на важливі питання, зорієнтуватися у ситуації та дізнатися, до кого звертатись за захистом», - зазначив Дмитро Чібісов.


Головний спеціаліст Відділу моніторингу за дотриманням європейських стандартів рівності Міністерства соціальної політики Анна Пилипенко запевнила, що Мінсоцполітики сприятиме поширенню інформації про чат-бот «Залишайся в безпеці» серед представників обласних державних адміністрацій та територіальних громад.
  
Начальниця відділу з питань протидії торгівлі людьми, домашньому насильству та гендерної рівності Національної соціальної сервісної служби Олена Вихор також підтримала ідею створення чат-бота з протидії торгівлі людьми та зауважила, що такий інформаційний ресурс сприятиме ідентифікації осіб, які постраждали від цього злочину.


Про інформаційне наповнення чат-бота розповіли його розробники – завідувачка відділення актуалізації навчання та практичної підготовки ЛьвДУВС Олександра Захарова, голова громадської організації «Сучасник плюс» Ельвіра Мручковська та інспектор відділу аналітичної роботи Управління кримінального аналізу Національної поліції України Василь Нижник.

Пресслужба ЛьвДУВС

Схожі матеріали