Заклади вищої освіти системи МВС долучилися до проведення урядової інформаційної кампанії EUкраїна

clock
15.04.2021 17:12

Сьогодні, 15 квітня, Національна академія внутрішніх справ та інші заклади вищої освіти системи МВС долучилися до проведення урядової інформаційної кампанії EUкраїна, яка має на меті розкрити практичний зміст євроінтеграції і ті переваги та можливості, які з’являються в житті українців завдяки інтеграції нашої країни до ЄС. 

Кампанія реалізується за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні та проєкту Association4U. До дискусії долучилися заступник міністра юстиції Валерія Коломієць, радниця віце-прем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дарія Гайдай, перший проректор НАВС Станіслав Гусарєв, здобувачі вищої освіти закладів системи МВС, а також заступниця міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук.

У своєму виступі Тетяна Ковальчук поінформувала учасників зібрання про кроки, яких вживає Міністерство для реалізації державної політики європейської інтеграції. 

Зокрема, мова йшла про виконання Міністерством Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Було підкреслено, що МВС реформовано у цивільне правоохоронне відомство європейського зразка на підставі вивчення кращих європейських практик, а стратегічні документи розвитку системи МВС  розроблені з урахуванням позиції європейських експертів. З моменту набрання Угодою чинності МВС значно просунулося у виконанні своїх зобов’язань, зокрема виконано низку завдань у сфері адаптації законодавства, запроваджено європейські стандарти поліцейської діяльності, укладено низку важливих договорів про співробітництво, зокрема з Європейським поліцейським офісом, Агентством  ЄС з підготовки працівників правоохоронних органів СEPOL. Мова також йшла про забезпечення виконання вимог безвізового режиму з ЄС, про спрощення  надання послуг для громадян. 

При цьому учасники зібрання погодилися з тим, що активна громадянська позиція та усвідомлення своєї ролі є визначальною складовою, від якої залежить успіх. «Європейський Союз заснований на спільних цінностях, а цінності – це, у першу чергу, наше світосприйняття, - підкреслила заступник міністра. Тому починати реформи треба із себе, з усвідомлення своєї приналежності до європейської родини».

Схожі матеріали