Контраст
Шрифт

З початку року українські прикордонники реалізували близько 700 спрацювань за базою даних Інтерполу

clock
16.06.2021 12:29

Сьогодні Україна, як і ще понад 190 країн світу, є членом міжнародної організації «Інтерпол».

Державна прикордонна служба України також співпрацює з цією організацією вже багато років поспіль. А з серпня 2015 року усі, без винятку, українські пункти пропуску підключені до бази даних Інтерполу.

Ця база даних, окрім виявлення осіб, які знаходяться в міжнародному розшуку, дозволяє оперативно встановлювати та обмінюватися інформацією про викрадені та втрачені документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство. А також щодо транспортних засобів, які перебувають у розшуку як в Україні, так і за її межами.

Щорічно тисячі осіб, паспортних документів та транспортних засобів, які перебувають у міжнародному розшуку, потрапляють в поле зору співробітників Державної прикордонної служби України.

Вже з початку 2021 року українськими прикордонниками за цією базою даних реалізовано близько 700 спрацювань. Із них: майже 360 - щодо паспортних документів, більше 300 - відносно осіб  та  майже 30 стосовно автомобілів, які були викрадені у різних країнах світу.

Один із таких автомобілів виявили минулої доби прикордонники Львівського загону на кордоні з Польщею. Керував вантажним автомобілем «ДАФ» громадянин України та планував перетнути  кордон у пункті пропуску «Рава-Руська». В електронній системі Інтерполу вантажівка з аналогічним VIN-кодом значилася як викрадена у Бельгії менше місяця тому. 

Тож за даним фактом прикордонники поінформували Укрбюро Інтерполу. Транспортний засіб встановленим порядком передано співробітникам Нацполіції.

За матеріалами пресслужби ДПСУ

Схожі матеріали
Діяльність