Історія гвардійця на псевдо Іспанець про повернення в Україну, найважчі виклики на фронті та втрату побратима (ВІДЕО)

clock
07.07.2024 16:00

Нацгвардієць Михайло на позивний Іспанець захищає Україну з перших днів повномасштабного вторгнення. Чоловік повернувся з-за кордону та пішов у лави Нацгвардії добровольцем. Зараз Іспанець командир взводу одного з підрозділів Національної гвардії України.

Іспанець разом з побратимами брав участь у боях на найгарячіших напрямках, зокрема, на Донеччині. Гвардієць зізнається, що на фронті багато складних завдань, котрі потребують як моральної, так і фізичної підготовки. Наприклад, захід на позиції й вихід з них.

«Морально – це дуже важко. Фізично себе можна підготувати, наприклад, щоб пройти у повній викладці 5 кілометрів. Дійти до певних позицій, зайняти їх, тримати саму оборону. От власне сам дохід і планування виходу – це мені здається дуже важко», – пояснює Іспанець.

Якщо до фізичних і моральних викликів можна готуватися, то до втрати близького побратима підготуватися неможливо. Саме втрата людини з котрою ти служив, ділив хліб і котрій довіряв своє життя – це найскладніше на війні.

Один з побратимів Михайла Карім Хаффарі Ахмедович загинув на другу річницю повномасштабного вторгнення, коли противник намагався штурмом взяти селище Невельське, що на Донеччині. Про присвоєння почесного звання Героя України військовослужбовцю створили електронну петицію і зараз триває збір підписів.

Більше, про історію нацгвардійця на псевдо Іспанець, дивіться у відеосюжеті телеканалу «Тернопіль 1».

Національна гвардія України

Схожі матеріали