Контраст
Шрифт

З початку 2021 року Нацполіція виявила понад 760 злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми

clock
30.07.2021 16:26

Про це сьогодні, 30 липня, повідомив начальник Департаменту міграційної поліції НПУ Сергій Пантелеєв під час пресбрифінгу в інформаційному агентстві Укрінформ на тему: «Протидія торгівлі людьми: співпраця правоохоронних органів, держустанов та громадських організацій», приуроченому до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми.  

Сергій Пантелеєв зазначив, що торгівля людьми залишається однією з найбільш актуальних проблем і боротьба з цим видом злочинності потребує постійних активних дій. 

«З початку 2021 року працівники поліції виявили понад 760 кримінальних правопорушень, пов’язаних з торгівлею людьми. Викрито та ліквідовано діяльність 26 організованих злочинних груп, до яких входило 139 учасників. Їх вина доведена. Справи скеровані до суду, який дослідить докази та винесе відповідні вироки. 328 торгівцям людьми повідомлено про підозру. 895 кримінальних проваджень скеровано до суду. За 7 місяців ми поспілкувалися майже з 500 потерпілими від торгівлі людьми», - сказав керівник Департаменту міграційної поліції НПУ. 

Своєю чергою, начальник Управління моніторингу дотримання прав людини МВС України Дмитро Гладчук наголосив, що запобігання торгівлі людьми є пріоритетним напрямком для Міністерства внутрішніх справ України та центральних органів виконавчої влади, діяльність яких координується міністром. 

«На жаль, торгівля людьми – явище розповсюджене сьогодні. У зв’язку з шаленою латентністю, цьому явищу складно протидіяти. Велика проблема полягає в тому, що самі жертви не можуть ідентифікувати себе, як жертв торгівлі людьми. Тому будь-яка діяльність, направлена на поширення інформації про вказане явище, інформаційно-роз’яснювальна робота, інформаційні кампанії, будуть допомагати особам, які перебувають в таких обставинах. Допоможуть їм зрозуміти це і вчасно звернутися за допомогою до Національної поліції», - повідомив Дмитро Гладчук. 

Під час пресбрифінгу презентували початок спільного проєкту між МВС України, Департаментом міграційної поліції та ГС “А21 Україна”, спрямованого на надання допомоги потерпілим після здійснення поліцейських рейдів.

Департамент комунікації МВС

ФОТО Андрій Новицький 

 

Схожі матеріали
Діяльність