Контраст
Шрифт

З нагоди Дня Конституції нацгвардійці урочисто підняли Державний Прапор України

clock
28.06.2021 15:04

Під звуки Державного Гімну України військовослужбовці Почесної варти Північного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України урочисто підняли Державний Прапор України на площі Конституції, перед будівлею Верховної Ради України.

На заході були присутні Голова Верховної ради – Дмитро Разумков, народні депутати України, представники силових відомств, військові та громадськість.

По завершенню урочистого ритуалу підняття Державного Прапору військовослужбовці спеціального навчально-тренувального батальйону «Почесна варта» Першої Президентської бригади Національної гвардії України відкрили біля стін Верховної Ради пам’ятний знак «Тризуб», що є символом віри, сили та незалежності.

У сесійній залі Парламенту, з нагоди річниці Конституції України, до українських громадян звернувся Президент України Володимир Зеленський: «Чверть століття тому, саме в цей день, саме в цій залі, народився дуже важливий символ нашої історії, нашої незалежності та нашої держави! І я щиро вітаю всіх нас із цим великим, особливим, подвійним святом – з Днем Конституції України та 25-ю річницею з дня її ухвалення!»

Гвардійцям Почесної варти Національної гвардії України випала висока честь занести Конституцію України до сесійної зали Верховної Ради. 

«Сьогодні військовослужбовці батальйону Почесної варти Національної гвардії України залучені до святкування 25-ої річниці з дня підписання Конституції незалежної України. Разом з Конституцією ми маємо такі важливі державні символи як: Акт проголошення Незалежності, Декларація про державний суверенітет та перший прапор незалежної України, який у 1991 році занесли до кулуарів Верховної Ради. Біля кожного з них несуть службу військовослужбовці нашого батальйону», – ділиться враженнями старший лейтенант Артем Гнатюк. 

Відділення інформації і комунікації Північного Київського ТУ

Схожі матеріали
Діяльність