Контраст
Шрифт

Як розвідники Нацгвардії вчаться у представників операції «UNIFIER» вести розвідку за стандартами НАТО

clock
06.06.2021 14:25

На базі Навчально-бойового центру підготовки підрозділів до спеціальних дій Міжнародного центру Нацгвардії триває Базовий курс підготовки розвідника НГУ. Канадські інструктори показали та навчили, як відповідно до стандартів НАТО ведеться розвідка на ближній відстані та облаштовується патрульна база.

Перш ніж облаштувати патрульну базу, гвардійці разом із канадськими інструкторами здійснили марш у глибину лісу по заболоченій місцевості та провели розвідку місцевості. Далі канадські інструктори показували і розповідали як діяти правильно у різноманітних ситуаціях з точки зору послідовності тактичних елементів дій, для того, щоб розвідка була проведена правильно і у повному обсязі.

«Концепція ведення розвідки в Канаді та Україні майже однакова, тому нам було легко знайти спільну мову і порозуміння у навчаємих. Ми намагаємося навчати деталям та хитрощам ведення розвідки, як доповнення до їх багажу знань» – зазначив керівник курсу від Канадської сторони.

Патрульна база – це тимчасовий табір, де воїни можуть відпочити, почистити зброю та спланувати наступні дії. Практичне заняття показало, що встановлення патрульної бази є необхідною та ефективною частиною ведення розвідки. Після того як були виставлені патрулі особовий склад навчаємих розділилися на три групи та відпрацювали такі дії як розвідка об’єкта, маршруту, перехрестя, ділянки місцевості, одночасно отримуючи вказівки від інструкторів.

Зі слів інструкторів, гвардійці дуже швидко засвоюють матеріал, та що їм особливо до вподоби, воїни починають відразу застосовувати отриманні знання на практиці.

Відділення інформації та комунікації Міжнародного центру НГУ
 

 

Схожі матеріали
Діяльність