Контраст
Шрифт

Як пройшов табірний збір з артилерійськими та протитанковим підрозділами Східного ОТО

clock
05.10.2021 17:20

Фінальним етапом табірного збору з артилерійськими та протитанковим підрозділами Східного ОТО Національної гвардії України, який тривав неподалік Маріуполя з 30 серпня, стали тактичні навчання з бойовою стрільбою. Робота усіх підрозділів оцінювалась за часом і точністю виконання завдання та злагодженістю роботи розрахунків.

Протягом місяця у польових умовах бійці окремого загону спеціального призначення «Азов» військової частини 3057 та батальйону спеціального призначення «Донбас» 15-го Слов’янського полку Нацгвардії проходили бойове злагодження дій під час виконання завдань з вогневого ураження противника.


Військові на практиці відпрацювали дії у складі артилерійських батарей в оборонному бою з урахуванням набутого досвіду та практики управління підрозділами в зоні проведення операції Об’єднаних сил та Антитерористичної операції.

На завершальному етапі навчань для артилеристів та мінометників були проведені тактичні навчання у складі артилерійських та мінометних батарей з бойовою стрільбою. Робота усіх підрозділів оцінювалась за часом і точністю виконання завдання та злагодженістю роботи розрахунків. Ураження навчальних цілей відбувалось як вдень, так і в нічну пору доби.

За словами начальника табірного збору підполковника Олексія Калюжного, бійці  мають впевнено діяти саме в темну пору доби, адже в районі проведення ООС саме в цей час найбільше активізуються ворожі війська. Хоча техніка й відведена у визначені райони від лінії зіткнення, військовослужбовці-артилеристи завжди мають бути напоготові.

Олексій Калюжний додав, що усі завдання поставлені перед артилеристами під час заходу були виконані. Також удосконалили свої навички управління артилерійськими підрозділами під час бойової роботи й офіцери.
 
 
«Командири вчергове на практиці потренувались керувати діями своїх підлеглих під час бойового застосування артилерії, а бойові стрільби, що відбулись на завершальному етапі, продемонстрували високу навченість артилеристів та їхню готовність до виконання будь-яких поставлених завдань», – підбиваючи підсумки наголосив офіцер.
 

Група інформації та комунікації військової частини 3057

Схожі матеріали
Діяльність