Я б припинив спроби інсинуацій навколо того, що замах на помічника Президента фейковий, ми говоримо про життя і здоров'я двох людей – Євген Єнін

clock
23.09.2021 13:31

Про це перший заступник міністра розповів у прямому ефірі на телеканалі «Україна 24». 

«Ми бачимо вражені місця, які показують, що якби в машині був повний екіпаж, то ймовірність ураження була б досить високою. Автомобіль рухався. Ми вже підтвердили факт, що стрілянина відбувалася не чергою, а одинарними пострілами. На щастя, у водія спрацював інстинкт самозбереження, водій додав газу, і це, найімовірніше, і врятувало життя всім учасникам цієї події. Я б припинив спроби інсинуацій навколо того, що це фейковий замах, що хотіли налякати. Ми говоримо на сьогодні про життя і здоров'я двох людей, одна з яких належить до найближчого кола президента. З тіла водія вилучили кулі калібру 7,62. Це спеціалізовані набої, які не випускались на території України, виробництво Угорщини. Намагаємось встановити часові рамки їх ввезення в країну. Також не виключаємо, що вони потрапили в Україну шляхом контрабанди. За допомогою кінологів та експертів, гільзи були знайдені», - сказав він. 

Євгеній Єнін додав, що силами Нацполіції разом з суміжними спецслужбами, зокрема СБУ, проведено неймовірний обсяг роботи. 

«Ми були першими на місці події, ми першими надали медичну допомогу потерпілому. Маю віддати велику повагу мужності й стійкості водія. Попри важке поранення, він показав безпосередньо місце, де було скоєно замах. Це дозволило нам протягом короткого часу встановити точну траєкторію стрілянини й безпосередньо місце, з якого стрілок здійснював напад на автомобіль, який знизив швидкість у зв'язку з крутим поворотом. Присутність його на місці злочину була необхідна, щоб встановити місце нападу», - зазначив перший заступник міністра.

За словами Євгенія Єніна, всі кулі пронизали автомобіль, як консервну бляшанку – він був не броньованим. Скоріше за все, життя водію і пасажиру вдалося врятувати тільки тому, що водій не зупинився. 

Нагадаємо, голова Нацполіції Ігор Клименко назвав основні версії слідства. 

Схожі матеріали