Контраст
Шрифт

Вже навесні в Україну прибуде перший катер компанії ОСЕА для Держприкордонслужби - Денис Монастирський

clock
29.10.2021 19:41

Про це міністр внутрішніх справ України заявив сьогодні, 29 жовтня, під час візиту до французької судноверфної компанії ОСЕА. 

Денис Монастирський проінспектував хід будівництва катерів, що здійснюється в рамках контракту між компанією ОСЕА та Державною прикордонною службою України. 

«Вже наступного місяця перший катер буде спущено на воду, проведуться заводські випробування нашого судна. Навесні ми очікуємо його в Одесі. Крім цього, відповідне навчання пройде український екіпаж цього катеру, а також підготуємо технічний персонал з обслуговування», - сказав Денис Монастирський. 

Очільник правоохоронного відомства зазначив, що ці судна вкрай потрібні Морській охороні ДПСУ для забезпечення інтересів держави і суспільства на морі у Азово-Чорноморському басейні. 

Денис Монастирський підкреслив, що важливою умовою контракту лишається той факт, що 5 з 20 катерів буде виготовлено в Україні. Що в подальшому дозволить самостійно обслуговувати кораблі та розвивати власне виробництво.

За 3 роки українські прикордонники отримають 20 суден для охорони кордону, операцій спостереження та протидії ДРГ. 

Нагадаємо, що 22 липня 2020 року у Миколаєві на території суднобудівно-судноремонтного заводу «Нібулон» підписано контракт щодо реалізації українсько-французького проєкту посилення системи морської безпеки та охорони кордону України. 

Також нагадаємо, за умовами рамкової міжурядової угоди, підписаної у Парижі 19 листопада 2019 року міністрами внутрішніх справ України і Франції, чверть замовлення буде виконано вітчизняним суднобудівним підприємством за французькими технологіями.

Угода була ратифікована Верховною Радою України 4 березня 2020 року. Вона передбачає кредитування урядом Франції та провідними європейськими банками будівництва кораблів на суму 136,5 млн. євро.

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали
Діяльність