Контраст
Шрифт

Взаємодія поліції та спеціалізованих служб підтримки забезпечить комплексну допомогу постраждалим від домашнього насильства - Катерина Павліченко

clock
09.08.2021 17:14

На цьому наголосила заступниця міністра внутрішніх справ під час наради щодо розбудови мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, що відбулась під головуванням Прем’єр-міністра України за участі Першої леді.

За словами Катерини Павліченко, в рамках міжвідомчої взаємодії, розбудова комплексної системи допомоги та підтримки постраждалих на регіональному рівні значуща. Тому становлення розгалуженої мережі спеціалізованих служб підтримки для осіб, які постраждали від домашнього насильства, - важливий крок в подоланні цієї проблеми. 

Комплексна система має містити достатню кількість притулків, центрів медико-соціальної реабілітації, денних центрів соціально-психологічної допомоги, спеціалізованих служб первинного соціально-психологічного консультування з правоохоронними органами.

«Ті заходи, які сьогодні вживаються на державному рівні, на рівні Уряду, із залученням громадського сектору та міжнародної підтримки, надають реальні можливості розбудови комплексної системи запобігання домашньому насильству на місцевому рівні», - зазначила заступниця міністра.

Катерина Павліченко зауважила, що кількість поліцейських мобільних груп реагування на факти домашнього насильства збільшено з 45 до 86 та створено 29 спеціалізованих секторів протидії домашньому насильству, які вже пройшли відповідне навчання.

МВС також долучилось до опрацювання розробленої Міністерством соціальної політики України інфографіки алгоритму дій суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

Також заступниця міністра підкреслила, що МВС і надалі долучатиметься до формування державної політики щодо подальшої оптимізації роботи Нацполіції України для ще більш вчасного та ефективного реагування на факти домашнього насильства з урахуванням специфіки регіонів, сільської місцевості та фокусування на дітях.

Схожі матеріали
Діяльність