Ворог 6 разів вів вогонь поблизу телерадіовежі, яку охороняє Нацгвардія в ООС

clock
19.11.2021 10:41

17 листопада у районі проведення ООС ворог вів вогонь по населеному пункту Комишуваха, Луганської області. Саме тут знаходиться радіотелевізійна передавальна станція, яка підтримує мовлення п’яти проукраїнських телеканалів на Донбасі.

Крім того, саме Нацгвардія 3 місяці потому взяла під охорону радіотелевізійну передавальну станцію та перебуває тут на постійні ротаційній основі.

Спільний центр контролю та координації сьогодні, 18 листопада, зафіксував 6 обстрілів РТПС з артилерійського озброєння, ймовірно 122 калібру, на відстані 1000 і 100 метрів від об’єкту та інфраструктури цивільного населення.

«З 15: 00 до 15:45 був здійснений обстріл населеного пункту Комишеваха зі сторони тимчасово окупованого населеного пункту Первомайське. Ціллю противника, ймовірно, було знищення сигналу українського мовника. Упродовж останніх 4 днів окупаційні війська нарощують кількість обстрілів населених пунктів», ­­– зазначив начальник пресслужби СЦКК Олександр Гаркуша.

За його словами, у вересні цього року зафіксовано 7 обстрілів населених пунктів, у жовтні – 9, а станом на 17 листопада – 10 влучань у населені пункти або поблизу них. По кожному факту обстрілу СЦКК спрямовує до ОБСЄ ноту та звертається до органів місцевої прокуратури, для фіксації доказів та подальшого розслідування.

Важливо: радіотелевізійна станція в н.п. Комишуваха має стратегічне значення для держави, саме тому 21 серпня Національна гвардія взяла його під охорону та опікується безпекою об’єкту.

Пресслужба НГУ в ООС

Схожі матеріали