Контраст
Шрифт

Волинські поліцейські разом з прикордонниками припинили схему незаконного переправлення осіб через держкордон

clock
12.06.2021 13:09

Наразі тривають одночасно кілька обшуків у населених пунктах Ковельського району, поблизу кордону з Польщею.

Сьогодні, в рамках відкритого кримінального провадження за ч.2 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального Кодексу України в Ковельському районі відбувається 8 санкціонованих обшуків. 

 
Обшуки проводять поліцейські Ковельського районного управління, слідчого управління ГУНП, управління КОРД, роти поліції особливого призначення, співробітники управління стратегічних розслідувань у Волинській області, разом з працівниками Луцького прикордонного загону та під процесуальним керівництвом Ковельської окружної прокуратури.

 
Поліцейські встановили, що група місцевих мешканців налагодила незаконне переправлення завербованих осіб через держкордон. Цих людей вони споряджали сигаретами та човнами переправляли через Західний Буг у сусідню державу. Там сигарети реалізовували й отримували незаконні прибутки у великих розмірах: у середньому, дохід від продажу 1 ящика тютюнових виробів міг сягати й тисячі доларів США. Поліцейські задокументували як мінімум 5 епізодів такої злочинної діяльності.

Сьогодні під час обшуків у 8 фігурантів виявлено та вилучено: мобільні термінали, радіокеровані літаки з приладдям, біноклі, тепловізори, радіостанції, надувні човни та жилети для плавання, рушниці, патрони та інші предмети й знаряддя, які зловмисники використовували у злочинній діяльності. Також вилучено і належні їм транспортні засоби, які поміщені на арештмайданчик. На все вилучене майно буде накладено арешт.

Щодо фігурантів вирішуватиметься питання про оголошення їм підозр за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Сектор комунікації поліції Волинської області

Відео: ДПСУ

Схожі матеріали
Діяльність