Контраст
Шрифт

Водна поліція Донеччини заступила на патрулювання

clock
03.05.2021 14:46

Від сьогодні, 3 травня, узбережжя Азовського моря патрулює поліцейський катер. Окрім того, в місцях відпочинку людей та пляжах несуть службу піші патрулі, які проводять превентивну роботу з громадянами щодо правил безпечного відпочинку на воді та дотриманню карантинних обмежень.

Вже п’ятий рік поспіль узбережжя Донеччини успішно патрулює поліцейський катер. Сьогодні плавзасіб спустили на воду. Таким чином поліцейські готуються до відкриття курортного сезону.

Водна поліція обслуговує понад 100 км берегової лінії Азовського моря.

Серед обов’язків поліцейських - забезпечувати громадську безпеку й порядок на водних об’єктах держави; запобігати, виявляти, припиняти й документувати правопорушення, які вчиняють на водних об’єктах і об’єктах інфраструктури водного транспорту; протидіяти злочинності з використанням плавзасобів, безпілотних літальних апаратів і гелікоптерів;  брати участь у проведенні спецоперацій; надавати допомогу під час аварій і надзвичайних подій на водоймах, рятувати людей; забезпечувати в межах компетенції безпеку судноплавства.

Головне завдання - це боротьба із браконьєрством. Також водна поліція проводить спільні рейди з прикордонниками та рибінспекцією щодо дотримання правил виходу в акваторію маломірних суден.

Співробітники поліції протестувати усі системи службового транспорту та вирушили на чергування.

Окрім того, співробітники превентивного блоку у складі піших патрулів проводять з громадянами бесіди щодо дотримання правил безпечного відпочинку на воді та карантинних обмежень.

Також вже влітку в курортних зонах Донеччини працюватимуть додаткові вело-, мотопатрулі та кінна поліція. Це пришвидшить реагування на ділянках, де не проїде автомобіль, дозволить забезпечити поліцейську присутність та підвищити рівень безпеки громадян у місцях відпочинку.

 

 

 

 

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Схожі матеріали
Діяльність