Контраст
Шрифт

Визначено 10 ділянок можливого підходу мігрантів з Білорусі – Денис Монастирський

clock
12.11.2021 06:53

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський заявив у ефірі ток-шоу "Право на владу", що "нормальний кордон" між Україною та Росією, а також Україною і Білоруссю відсутній, і що 10 ділянок будуть особливо охоронятися через можливість підходу мігрантів з Білорусі. 

"Прикордонники є, кордон позначений, але самої споруди кордону немає. І це наша загальна задача, задача всього Уряду, президента, суспільства, бо це будується за податки громадян, - наступного року збудувати кордон між Україною і Росією, між Україною і Республікою Білорусь. Мова йде про понад тисячу кілометрів державного кордону", - сказав він.

Міністр поінформував, що визначено 10 ділянок, де може відбуватися основний підхід мігрантів до державного кордону України.

"Саме там у першу чергу будуть посилюватися прикордонники Національною гвардією та Національною поліцією. Крім того, основний меседж – це консолідація всіх зусиль", - додав очільник МВС.

Денис Монастирський також зазначив, що на засіданні РНБО йшлося і про підрозділи тероборони, які в разі потреби будуть залучатися до захисту кордону. Крім цього, він зазначив, що в точках можливого загострення є сенс провести навчання з територіальної оборони.

Також, за словами очільника МВС, він дав вказівку - підняти всі громадські формування з охорони громадського порядку біля українського-білоруського кордону, які повинні пройти відповідні навчання.

Нагадаємо, Денис Монастирський повідомив, що кордон з Білоруссю додатково захищатимуть 8,5 тисяч військовослужбовців ДПСУ, НГУ та поліцейських.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність