Контраст
Шрифт

Вінниця: поліцейські спільно з працівниками СБУ перекрили канал збуту криміналітету вогнепальної зброї

clock
05.07.2021 10:39

Слідчі слідчого управління поліції спільно з працівниками кримінальної поліції ГУНП у Вінницькій області та УСБУ провели ряд слідчо-оперативних дій з викриття злочинної діяльності групи осіб, причетних до незаконного виготовлення та збуту вогнепальної зброї. 25 червня слідчі обласного главку поліції за двома статтями кримінального кодексу оголосили про підозру одному з учасників групи.

За словами заступника начальника слідчого управління ГУНП у Вінницькій області Олександра Білого, документування злочинної діяльності групи здійснювалося в кілька етапів. За оперативною інформацією, клієнтів для придбання зброї зловмисники підшуковували в кримінальному середовищі. У ході багатоетапної операції задокументовано продаж чотирьох одиниць вогнепальної нарізної зброї.

На завершальному етапі одного зі зловмисників затримали після продажу автоматичної нарізної зброї.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів вилучили ще одну саморобну рушницю, різнокаліберні набої та запчастини до зброї. Вилучене направлено на експертизу.

Одному з правопорушників, 35-річному жителю Вінницького району, слідчі оголосили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 2 ст.263-1 КК України (Незаконне виготовлення, переробка чи ремонт зброї або фальсифікація, або незаконне видалення чи зміна її маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів), що  карається ув’язненням терміном до 10 років. Кримінальні провадження розслідуються слідчими поліції за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури.

Відділ комунікації поліції
Вінницької області

ynLsKMPM8fWvDLxSCHTirEUObnzX8V0Jl4PFWYJj.jpg

ZllKcDYZxqIBoucz1ouDLBslHtdWkhTMmb8s7GJQ.jpg

59QiK3mOo0EQVLCSYBXFCAkvG9ihZ5bn7KXizSIj.jpg

1wCBYw83yvuaHriAIOtTsVUjWSYMEBV8Ep7CaK8C.jpg

Схожі матеріали
Діяльність