Контраст
Шрифт

Вінницькі слідчі направили до суду матеріали щодо організованого злочинного угруповання, яке ошукало агрофірми

clock
29.06.2021 11:31

Слідчі-детективи обласного главку поліції Вінниччини завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) та матеріали справи з обвинувальними актами направили на розгляд суду.  

За словами заступника начальника ГУНП у Вінницькій області Олександра Солдатова, в ході проведення оперативних та слідчих дій поліцейські встановили та затримали членів злочинного угруповання, які спеціалізувались на шахрайських схемах з привласнення коштів фермерів-підприємців.

Під час досудового розслідування встановлено, що зловмисники на сайтах шукали аграріїв, які продавали зерно та одночасно домовлялись з фермерами, готовими його купити. Коли водії з боку покупця приїжджали за зерном, зловмисники видавали себе за представників продавця, забирали гроші та залишали територію підприємства. Таким чином покупець залишався без грошей і зерна. 

Під час проведення санкціонованих обшуків у фігурантів злочинного угруповання  вилучені речові докази їхньої злочинної діяльності. 

Відносно трьох фігурантів матеріали провадження направлені до суду. За інформацією слідства, зловмисники завдали збитки фермерам з різних регіонів на суму понад 1,2 млн грн. 

Учасникам організованої злочинної групи загрожує покарання  - до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції 
Вінницької області

Схожі матеріали
Діяльність