Контраст
Шрифт

Військовослужбовець Нацгвардії України Михайло Романчук – срібний призер Олімпіади-2020 з плавання

clock
01.08.2021 12:24

Сьогодні, 1 серпня, на Олімпіаді-2020 у Токіо спортсмен-інструктор спортивного клубу Національної гвардії України старший сержант Михайло Романчук став другим у фінальному запливі на 1500-метрів вільним стилем.  

Він подолав 1500 метрівку з часом 14.40,66 та фінішував другим, тим самим приніс для України першу срібну і шосту загалом олімпійську нагороду.
 
Український спортсмен поступився на одну долю секунди американцю Робурту Фінке (14.39,65) та обігнав німця Флоріана Веллброка (14.40,91).

Михайло Романчук зазначив, що не збирається на цьому здаватися. Сподівається на наступних Іграх зібрати повний комплект олімпійських відзнак:

«Ці змагання видалися досить тяжкими. Організм не звик до такого режиму. Здобув дві медалі – задоволений цим результатом. Вперше за три роки мені вдалося обігнати німця, але з’явився новий швидший суперник. Звичайно, хочеться більшого. Сподіваюся, що вже на наступних Олімпійських іграх зумію зібрати повний комплект олімпійських нагород. Працюватиму над собою і рухатимуся далі… Як мінімум до Парижа-2024».

Зазначимо, що в кваліфікації на 800-метрівці вільним стилем гвардієць Михайло Романчук став найкращим та встановив новий олімпійський рекорд.  

Командувач Національної гвардії України генерал-полковник Микола Балан від себе та особового складу НГУ привітав телефоном Михайла Романчука зі здобуттям срібної медалі та побажав нових, не менш яскравих, звершень та перемог!

Спортивний клуб Національної гвардії України

Схожі матеріали
Діяльність