Військові Збройних сил Королівства Швеції ознайомились з підготовкою спецпризначенців Нацгвардії

clock
01.05.2021 14:33

Навчально-бойовий центр підготовки до спеціальних дій Міжнародного центру Національної гвардії України, що дислокується у місті Вишгороді на Київщині, відвідала пані генерал-майор Лена Персон-Герліц начальник Департаменту воєнної політики та стратегічного планування командування Збройних Сил Королівства Швеції.

Її візит до Навчального-бойового центру передував засіданню Багатонаціонального об’єднаного координаційного комітету з військового співробітництва, саме для участі у якому вона і прибула до України.
 
Сьогодні представники Збройних Сил Королівства Швеції співпрацюють з Національною гвардією України у рамках операції «ЮНІФАЄР» Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні й одним із напрямків цієї співпраці – є підготовка підрозділів спеціального призначення.

З цією метою у Навчально-бойовому центрі перебувають на постійній основі два інструктори Збройних Сил Королівства Швеції, які надають дорадчу допомогу у проведенні базового курсу підготовки спецпризначенців Нацгвардії.  У ході візиту пані генерал-майор Лена Персон-Герліц ознайомилась з діяльністю Навчально-бойового центру підготовки до спеціальних дій, зокрема з проведенням занять з висотної та вогневої підготовки, а також особисто здійснила евакуацію з верхніх поверхів будівлі за допомогою верхолазного спорядження.

 
Крім цього вона оглянула штурмову гвинтівку «UAR-15» українського виробництва, що перебуває на озброєнні спецпризначенців Національної гвардії та поспілкувалась з ними про її тактико-технічні характеристики.
«Я вважаю, що ви маєте тут чудову навчальну базу, і я вражена підготовкою, яка відбувається саме зараз. Підтримка зі сторони Швеції буде довгостроковою і ми пишаємось, що маємо змогу брати участь в операції «ЮНІФАЄР» серед інструкторів», – сказала у завершенні зустрічі пані генерал-майор Лена Персон-Герліц.


Відділення інформації та комунікації Міжнародного центру НГУ

Схожі матеріали