Контраст
Шрифт

Військові аташе Швеції, Норвегії і Данії відвідали гвардійців в районі ООС

clock
12.05.2021 16:04

Сьогодні, 12 травня, в районі проведення операції Об’єднаних сил військові аташе Швеції, Данії і Норвегії відвідали військову частину 3035 і один з блокпостів Національної гвардії України. Сьогоднішні заходи – лише частина програми відвідин іноземної делегації для ознайомлення з політикою безпеки, оперативною ситуацією в районі ООС і актуальним станом виконання завдань з питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

До складу делегації увійшли аташе з питань оборони при Посольстві Королівства Швеції в Україні капітан 2-го рангу Бьорн Вільберн, аташе з питань оборони при Посольстві Королівства Данії в Україні капітан 2-го рангу Фелікс Еббестад і аташе з питань оборони при Посольстві Королівства Норвегії в Україні підполковник Бойє Ліллеруд.

На базі 15-го Слов’янського полку іноземну делегацію ознайомили з особливостями функцій Національної гвардії в районі проведення операції Об’єднаних сил та представили зразки військової техніки та озброєння, якими комплектуються підрозділи НГУ.

На території частини військові аташе віддали шану загиблим українським військовим біля Стели Пам’яті.

Також делегація відвідала один із блокпостів. На місці іноземні колеги ознайомилися зі специфікою та умовами служби гвардійців зі складу Об’єднаних сил, які забезпечують ізоляційно-обмежувальні заходи. Іноземним колегам розповіли про порядок переміщення в районі через блокпости, результати таких заходів і яскраві приклади попередження злочинів і правопорушень.  

– Ми з іншими представниками скандинавських аташе хотіли відвідати і поспілкуватися з представниками українських залучених оборонних військових структур і з ОБСЄ. Це не перший наш візит на цю лінію. Але це вперше після того, як Росія посилила присутність своїх військ біля українських кордонів. Наша мета тут – з’ясувати, як це вплинуло на перебіг операції Об’єднаних сил і, загалом, на українські формування системи безпеки і оборони. Національна гвардія показала високий професіоналізм під час виконання своїх завдань, а також я оцінив їхній надзвичайний дружній командний дух. Дуже цінно для нас було побачити реальні умови на позиціях. Ми дуже вдячні, що нам все показали і так радо прийняли, – поділився аташе з питань оборони при Посольстві Королівства Норвегії в Україні підполковник Бойє Ліллеруд.

Відзначимо, за інформацією штабу ООС, 11 травня бойовики російсько-окупаційних формувань п’ять разів порушили умови повного і всеосяжного перемир’я в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Пресслужба угруповання НГУ ОС

Схожі матеріали
Діяльність