Контраст
Шрифт

Вантажівку з контрафактною російською рідиною для виготовлення пального затримано в пункті пропуску «Гоптівка»

clock
22.06.2021 16:51

Правоохоронці продовжують заходи щодо недопущення переміщення з території агресора в Україну різноманітних рідин, з яких в подальшому виготовляється контрафактне пальне.

Так, нещодавно на Харківщині було проведено низку санкціонованих обшуків на заводі з виробництва пального та заправках. В ході обшуків вилучено 738 000 літрів нафтопродуктів, обладнання, фінансово-господарську документацію, комп’ютерну техніку на загальну суму 54 мільйони гривень.

В ході оперативного супроводу кримінального провадження за ст. 204 КК України «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів», оперативними співробітниками державної прикордонної служби отримано інформацію про прибуття в пункт пропуску «Гоптівка» з території Росії вантажного автомобіля з використанням якого здійснювалось переміщення пально-мастильних матеріалів під виглядом розчинника спиртового – ефірного.

В ході слідчо – оперативних заходів оперативними співробітниками спільно зі слідчими фіскальної служби та співробітниками СБУ під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури в рамках кримінального провадження проведено санкціонований обшук зазначеного вантажного автомобіля.

В ході обшуку виявлено та вилучено майже 21 тонну спиртового розчинника на основі метанолу, який ввезено з РФ на територію України під виглядом ефірно-спиртової суміші без сплати відповідних податків. Також встановлено, що вантаж призначався для вищезгаданого заводу з виробництва пального. Орієнтовна вартість вилученої суміші близько 1 млн грн.

Тривають подальші слідчі дії.

Пресслужба ДПСУ

Схожі матеріали
Діяльність