В Україні зберігається ризик незаконної зміни кордонів з боку Росії, МВС посилює морські прикордонні підрозділи – Тетяна Ковальчук

clock
13.05.2021 20:16

В Україні зберігається ризик незаконної зміни кордонів з боку Росії. Адже під прикриттям так званих військових навчань, відбувається нарощування військового потенціалу. 

Про це заступниця міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук заявила під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Безпека країни».

«Неприкрита агресія Кремля змушує нашу державу мобілізуватись і захищати державні рубежі», - сказала заступниця міністра.  

Тетяна Ковальчук зазначила, що основоположним документом по захисту державних кордонів лишається Стратегія інтегрованого управління кордонами на період до 2025 року, яка була прийнята ще в 2019 році. 

«Положення Стратегії вже має практичні результати. Це і запровадження чотирьохрівневої системи контролю за перебуванням іноземців на території України, введення системи ризиків та прикордонної розвідки, міжнародний обмін даними, спільне патрулювання та контроль на кордоні з нашими європейськими партнерами», - зазначила заступниця міністра. 

Тетяна Ковальчук наголосила, що на підставі проведеного аналізу ризиків у прикордонній сфері, МВС та ДПСУ сформували можливі шляхи їх нейтралізації. 

«Ми виявили нагальну необхідність у посиленні корабельно-катерної складової Держприкордонслужби сучасною технікою та посилення морських прикордонних підрозділів. Разом із посиленням ВМС, це стане фактором стримування агресора», - зазначила вона. 

Нагадаємо, МВС наразі реалізує, а також планує розпочати цього року декілька масштабних проєктів.

 

Департамент комунікації МВС України 

Фото Андрій Новицький 

Схожі матеріали