В Сумах продовжуються навчання бійців територіальної оборони та поліції

clock
22.05.2021 15:26

Сьогодні містяни на площі Незалежності в Сумах мали змогу спостерігати, як проходять спільні навчання бійців територіальної оборони, поліції, військових, представників інших оперативних структур. За сценарієм навчань, учасники злочинних збройних формувань намагалися захопити органи державної влади. Бійці тероборони та поліцейські дали умовним зловмисникам належну відсіч. 

На навчаннях були присутні командувач сухопутних військ ЗС України Олександр Сирський та міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна. Високопосадовці високо оцінили підготовку особового складу підрозділів та злагодженість їх дій.

Далі навчання продовжувалося вже за містом. Тут бійці територіальної оборони та поліцейські доглядали транспортні засоби та в одному з них виявили умовну зброю.

Зловмисників оперативно було затримано. За планом навчання будуть тривати ще кілька днів. 

«Спільні навчання поліції, військових да інших силових структур були корисні для всіх, - відмітив заступник начальника ГУНП в Сумській області Микола Худенко. – Зокрема поліцейські,  виконуючи поставлені перед ними завдання, додатково навчалися та «відшліфовували» набуті раніше навички по виявленню та знешкодженню озброєних злочинців, затриманню і конвоюванню порушників. Такі заходи необхідні, бо люди, які бачать їх, розуміють, що у разі терористичної чи військової агресії їх є кому захистити».

Відділ комунікації поліції Сумської області

Схожі матеріали