В рамках Єдиного аеромедичного простору вертоліт ДСНС доправив постраждалого з політравмою з міста Броди до Львівської міської клінічної лікарні швидкої допомоги

clock
10.04.2021 17:07

Сьогодні, 10 квітня, в рамках Єдиного аеромедичного простору, вертоліт ЄС-145 Єврокоптер доправив пацієнта з політравмою, отриманою внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, з міста Броди Львівської області до Львівської міської клінічної лікарні швидкої допомоги.

Після того, як вертоліт здійснив посадку на злітному майданчику лікарні, потерпілого було передано лікарям для надання кваліфікованої медичної допомоги.

Нагадаємо, на Львівщині на постійному чергуванні перебуває санітарна бригада Авіаційної системи МВС на вертольоті ЕС-145 із медичним модулем, яка забезпечує екстрену допомогу населенню семи західних областей.

Довідково: МВС у співпраці з Міністерством охорони здоров'я України та завдяки підтримці наших французьких партнерів - компанії Airbus, відроджує санавіацію, яка досі існувала тільки теоретично. Вже на першому етапі як мінімум 7 мільйонів українців зможуть отримати максимально швидкий доступ до медичної допомоги в ситуаціях, які загрожують їх життю і здоров'ю.

З 1 квітня функціонує пілотний проєкт у Львівському регіоні - це 7 областей: Львівська, Закарпатська, Івано-Франківська, Волинська, Рівненська, Тернопільська і Чернівецька області. А з 1 травня долучається Київський регіон, який забезпечить допомогою Київську, Вінницьку, Житомирську, Кіровоградську, Полтавську, Сумську, Чернігівську області та місто Київ. Сьогодні цілком готові до роботи дві вертолітні бази - у Львові та Києві. Далі система аеромедичної евакуації охопить всю Україну.

Система авіації МВС буде займатися не лише питаннями медицини, але й залучатиметься і під час рятувальних операцій та гасіння пожеж. На чергування стане 57 гелікоптерів Airbus – Н145, великі Super Puma та маневрові Н125, а також вітчизняні Мі-8 та Мі-2. Крім того, будуть залучені літаки Антонов та Diamond.

Крім того, вчора, 9 квітня, в рамках Єдиного аеромедичного простору вертоліт ДСНС доправив пацієнтку із найвіддаленішого гірського району Львівщини до лікувального закладу обласного центру.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що за спільної ініціативи МВС і МОЗ в Україні відновлюється система аеромедичної евакуації.

ДСНС України

Схожі матеріали