В акваторії Київського водосховища проходять навчання водолазів Нацгвардії

clock
02.12.2021 10:05

У період з 22 листопада по 03 грудня  2021 року на Київщині проходить навчальний збір із фахівцями водолазної підготовки ОЗСП Північного Київського та Південного Одеського управлінь, ОЗСП військової частини 3057 НГУ, а також Навчально-бойового центру підготовки до спеціальних дій Міжнародного центру підготовки підрозділів Національної гвардії України
 
Свою професійну майстерність підвищують понад 40 фахівців водолазної підготовки. Техніка руху при плаванні на відстань 1000 м та 2000 м, орієнтування під водою в умовах поганої видимості, плавання в складі групи при зустрічі з водолазами «противника», способи боротьби під водою та пошук підводних диверсійних засобів.

Основними завданнями підрозділів ОЗСП Нацгвардії, які спеціалізуються на водолазній підготовці,  є протидиверсійна охорона гідротехнічних об’єктів, акваторій, антитерор, спеціальні дії на воді, тобто, в цілому – захист від диверсійно-терористичних загроз пов’язаних з водним середовищем.
 

Водолазні підрозділи Нацгвардії уже не вперше беруть участь у зборах такого типу. Самі ж плавці кажуть, що ці навчання необхідні для злагодження підрозділів та обміну досвідом щодо тактики дій під час виконання службово-бойових та бойових завдань.

За словами керівника зборів полковника Івана Марищака, основною метою проведення навчального збору є досягнення бойового злагодження, витривалості та обмін досвідом серед водолазних груп Нацгвардії.

Зазначимо, що водолазні групи у Національній гвардії України функціонують від початку її створення. Велика увага приділяється сучасному технічному забезпеченню та постійному вдосконаленню майстерності плавців. Тож щороку водолазні групи НГУ беруть участь у різноманітних вітчизняних та багатонаціональних навчаннях, зокрема «Sea Breeze».

Пресслужба НГУ

Схожі матеріали