«Уряд запроваджує наскрізний підхід щодо ліквідації всіх форм дискримінації для забезпечення ґендерної рівності», – Катерина Павліченко

clock
27.05.2021 17:48

Про це заступниця міністра внутрішніх справ повідомила сьогодні, 27 травня, під час робочої зустрічі присвяченої підведенню підсумків та презентації рекомендацій Комісії Організації Об’єднаних Націй зі становища жінок.

«За результатами роботи 65-ї сесії Комісії ООН зі становища жінок розроблені рекомендації для подальшого захисту та просування прав жінок. У свою чергу МВС готове консолідувати зусилля та взяти участь у реалізації зазначених заходів щодо запобігання та захисту від будь-яких форм насильства», – зауважила Катерина Павліченко.

Також заступниця міністра зазначила, що МВС має намір удосконалювати політики, які спрямовані на ліквідацію всіх форм дискримінації, насильства та сексуальних домагань.

«Наша діяльність націлена на посилення та розвиток напрямку забезпечення прав людини й створення належних умов для захисту суспільства від насильства, дискримінації, проявів нетерпимості та будь-яких інших порушень прав людини», – розповіла Катерина Павліченко.

Довідково:

З 15 по 26 березня 2021 року українська делегація взяла участь у 65-й сесії Комісії ООН зі становища жінок (КСЖ).

У заході брали участь представники держав-членів ООН, структур ООН, неурядових організацій з усіх країн світу.

Пріоритетною темою 65-ї сесії КСЖ визначено – «Забезпечення повноцінної та ефективної участі жінок та прийняття рішень у суспільному житті, а також ліквідація насильства для досягнення гендерної рівності та розширення можливостей усіх жінок та дівчат».

Темою огляду стало розширення прав і можливостей жінок та зв’язок зі сталим розвитком.

Фото Олега Супруна 

Схожі матеріали