Україна та Канада посилюють співпрацю у сфері мобільності

clock
21.04.2021 17:27

Сьогодні, 21 квітня, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та міністр імміграції, біженців та громадянства Канади Марко Мендічіно урочисто відкрили перше установче засідання Українсько-канадської робочої групи з мобільності.

Міністр внутрішніх справ заявив, що сьогодні Україна розпочинає важливий етап у відносинах із дружньою Канадою, країною, де мешкає велика кількість українців. За його словами, відносини двох наших держав базуються на спільних цінностях, а на порядку денному нині — широкий спектр питань у сфері міграції та мобільності. 

«Інституцією, яка впроваджує у практичну площину найкращий світовий досвід забезпечення безпеки, оформлення та видачі паспортних документів, здійснення контролю в питаннях громадянства та міграції – в тому числі і протидії нелегальній міграції – є Державна міграційна служба. МВС докладатиме максимум зусиль для якомога швидшого досягнення прогресу у вирішенні питання порядку денного», — заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. 

Своєю чергою, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба наголосив, що сьогодні започатковано новий формат у двосторонніх відносинах України та Канади. 

 «Україна приділяє особливу увагу українсько-канадському діалогу в міграційній та візовій сферах. Сьогодні ми відкриваємо нову сторінку в історії українсько-канадських відносин та започатковуємо новий формат двосторонньої взаємодії», - сказав Дмитро Кулеба.

Засідання робочої групи стане важливою платформою для предметного обміну думками щодо напрямків ефективної взаємодії урядів обох держав у сфері міграції та мобільності та, особливо, потенційних можливостей для збільшення тимчасової мобільності української та канадської молоді, існуючих викликів в міграційній сфері, а також перспективних сфер співробітництва міграційних та прикордонних відомств обох країн.

Довідково: 27.01.2021 року міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим та міністром у справах імміграції, біженців та громадянства Канади М.Мендічіно підписано лист про наміри, яким передбачено створення україно-канадської робочої групи з питань мобільності. До компетенції діяльності робочої групи включено широкий спектр питань у сфері міграції, у тому числі: визначення засобів сприяння мобільності після скасування країнами обмежень у зв’язку з COVID-19; поширення інформації про нагоди для трудової міграції; поліпшення можливостей для мобільності канадської та української молоді; обмін найкращими практиками з управління міграцією; робота на інших напрямках спільної стурбованості чи зацікавленості, зокрема, контроль кордону, незаконна міграція та ризики для цілісності.

Схожі матеріали