Україна та Італія мають намір продовжити Угоду про взаємне визнання та обмін посвідчень водія

clock
01.06.2021 17:59

Співголова Українсько-італійської міждержавної урядової комісії, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков проведе відповідну зустріч з міністром закордонних справ Італійської Республіки Луїджі Ді Майо вже у червні 2021 року. 

Розроблена МВС України і погоджена в процесі доволі тривалих перемовин з Італійською стороною Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Італійської Республіки про взаємне визнання та обмін посвідчень водія, що була підписана у 2015 році, мала на меті спрощення процедури конвертації (обміну) національних посвідчень, передовсім для громадян України, які постійно чи тимчасово проживають в Італії, без повторного складання ними теоретичних та практичних іспитів і сплати доволі високих грошових зборів.

За даними Головного сервісного центру МВС України, за період дії Угоди здійснено обмін 81 посвідчення водія громадянами Італії, які мешкають в Україні. Отримано і опрацьовано близько 16400 запитів щодо обміну національних посвідчень громадянами України в Італії.

Відповідно до усталеної практики укладання угод такого характеру з іншими державами, що не є членами ЄС, Італія обмежила термін дії Угоди до 5 років. А в прикінцевих положеннях документа є пункт, який передбачає «продовження строку дії цієї Угоди, для уникнення, навіть тимчасового, припинення обміну посвідчень водія».

Наразі МВС України та Міністерство інфраструктури Італії завершують узгодження нової редакції Угоди, покликаної забезпечити гарантування прав громадян обох держав на спрощену конвертацію їхніх національних посвідчень.

Схожі матеріали