Контраст
Шрифт

УАППО має потенціал ключового гравця в питаннях створення гендерного середовища в секторі безпеки – Катерина Павліченко

clock
12.10.2021 12:54

Про це Голова УАППО, заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко заявила під час Міжрегіональної конференції 2021 «Руйнуй стереотипи, пізнаючи себе», яка проходить сьогодні за ініціативи Української асоціації представниць правоохоронних органів спільно з UN Women (ООН Жінки).

Захід приурочено до Дня захисників і захисниць України. Конференція проходить у форматі телемосту з прямими включеннями з 5 міст: Києва, Кривого Рогу, Полтави, Маріуполя, Львова, об’єднавши понад 500 учасників і учасниць, 20 спікерів.

На початку конференції хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять правоохоронців, які загинули під час виконання службових обов’язків.

Катерина Павліченко заявила, що Українська асоціація представниць правоохоронних органів сьогодні - дієва платформа, яка руйнує стереотипи, об’єднує однодумців, створює сприятливе середовище для обміну досвідом та думками.

«Асоціація має достатній потенціал для того, щоб стати ключовим гравцем, агентом змін та рушійною силою в питаннях створення гендерного середовища в секторі безпеки. Саме ми з вами – те покоління, якому судилося зруйнувати стереотипи та розпочати нову епоху, вільну від будь-яких упереджень», - наголосила вона.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський привітав присутніх і зазначив, що Українська асоціація представниць правоохоронних органів (УАППО) - ініціатор великих змін у правоохоронних органах, і не тільки.

«З боку Міністерства внутрішніх справ ви завжди знайдете руку підтримки. Напрямок і порядок денний «Жінки. Мир. Безпека» - серед пріоритетів нашої діяльності», - зазначив міністр.

Катерина Павліченко також повідомила, що до УАППО долучаються нові учасники, які є насправді дуже ефективними і активними в ідеї просування гендерної рівності в регіонах. Сьогодні асоціація нараховує близько 400 учасників і учасниць, щодня їх кількість зростає.

«Цей захід важливий тим, що розвиває потенціал людей, незалежно від гендеру. Ми проводимо реформи з урахуванням гендерних можливостей для жінок. Без розвитку людей неможливий розвиток держави», - сказала Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

Катерина Павліченко закликала жінок-прокуророк вступати до Української асоціації представниць правоохоронних органів та запросила Генеральну прокурорку Ірину Венедіктову стати почесним членом УАППО.

Заступниця міністра подякувала міжнародним партнерам за підтримку асоціації – Посольству Канади, Посольству Норвегії, Посольству США, Офісу ООН Жінки в України, Офiсу ЮНОПС в Українi, Уряду Канади, Канадсько-українському проєкту розвитку поліції, Консультативній місії Європейського Союзу в Україні.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність