Контраст
Шрифт

У Запоріжжі суд арештував зловмисницю, яку підозрюють у побиті неповнолітніх та вимаганні коштів

clock
08.12.2021 16:40

Зловмисниці 2005 року народження обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб без права внесення застави. Розгляд питання обрання запобіжних заходів іншим підозрюваним триває.

Подія мала місце 22 листопада цього року. До відділу поліції № 3 Запорізького районного управління ГУНП в Запорізькій області звернулись батьки потерпілих, які заявили  про побиття своїх дітей на спортивному майданчику однієї зі шкіл Шевченківського району.

Попередньо подію кваліфікували за ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

У зв’язку із нововиявленими обставинами кримінальне провадження було перекваліфіковане на ч. 2 ст. 296 (Хуліганство), а також відкрито ще за ч. 2 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

Крім того, слідчим відділу поліції № 3 Запорізького РУП, за процесуального керівництва окружної прокуратури, відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 300  (Ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість) Кримінального кодексу України.

7 грудня слідчим поліції, за погодженням з Шевченківською окружною прокуратурою, трьом фігуранткам кримінального провадження повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) та двом фігуранткам ще й за ч. 2 ст. 189 (Вимагання)  Кримінального кодексу України.

Сьогодні 8 грудня, Шевченківський районний суд Запоріжжя задовольнив клопотання слідчого поліції і обрав найбільш «активній» учасниці подій запобіжний захід на час проведення досудового розслідування у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб без права внесення застави. Порушниці може загрожувати до семи років позбавлення волі.

Розгляд питання обрання запобіжних заходів іншим підозрюваним наразі триває.

Нагадаємо, розслідування проводиться за фактом скоєння хуліганських дій та вимагання. Особи чотирьох порушниць встановлені. Вирішується питання повідомлення їм про підозри у скоєних злочинах та обрання запобіжних заходів.

6 грудня під час моніторингу мережі інтернет на одному з запорізьких пабліків було виявлено відео, на якому кілька дівчат наносять тілесні ушкодження трьом школяркам та вимагають перевести гроші на їхню банківську картку. Встановлено, що викладена інформація має відношення до події, відомості про яку були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

22 листопада до відділу поліції № 3 Запорізького районного управління ГУНП в Запорізькій області звернулись батьки потерпілих, які заявили  про побиття своїх дітей. Працівники поліції з’ясували, що інцидент стався на спортивному майданчику однієї зі шкіл Шевченківського району.

Попередньо подію кваліфікували за ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. За даним фактом підрозділом дізнання відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Всі потерпілі дівчата 2007, 2008 та 2005 років народження були  направлені на проходження судово-медичної експертизи. Згідно її висновків тілесні ушкодження двох потерпілих кваліфікуються як легкі, ще одна експертиза триває. 

В ході проведення слідчих дій співробітниками поліції встановлені особи порушниць, які наносили травми. Це чотири дівчини віком від 15 до 16 років.

Слідчим поліції, за погодженням з Шевченківською окружною прокуратурою,  трьом фігуранткам кримінального провадження повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) та двом фігуранткам ще й за ч. 2 ст. 189 (Вимагання)  Кримінального кодексу України.

Вирішується питання обрання запобіжних заходів.

Крім того, слідчим відділу поліції № 3 Запорізького РУП, за процесуального керівництва окружної прокуратури, відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 300  (Ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість) Кримінального кодексу України. Санкція за статтею передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

 

Схожі матеріали
Діяльність