Контраст
Шрифт

У Херсоні поліцейські вилучили у місцевого жителя арсенал боєприпасів

clock
27.09.2021 14:16

Вчора, 26 вересня, в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини звернувся 60-річний житель обласного центру. Чоловік розповів, що на подвір’ї його дачного будинку вибухнула граната. Поліцейські оперативно встановили зловмисника, причетного до злочину, та провели у нього невідкладний обшук. Як виявилося, правопорушник зберігав цілий арсенал боєприпасів. Загалом працівники поліції вилучили у нього більше десятка гранат, кілька сотень набоїв, магазини до автомата Калашникова та вибухову речовину. Наразі чоловік перебуває в умовах ізолятора тимчасового тримання. Проводяться необхідні слідчі дії.

На місці події потерпілий повідомив слідчо-оперативній групі, що вранці пішов на рибалку та близько 10:50 повернувся до себе на дачну ділянку, що розташована в с. Садове. У дворі чоловік побачив сліди, характерні для наслідків спрацювання вибухового предмета, – стіни будівлі були посічені металевими уламками, а на землі була воронка, біля якої знаходився запал до гранати.

Під час більш детальної розмови заявник розповів, що напередодні в нього стався конфлікт із сусідом по дачі. Правоохоронці вирішили перевірити 55-річного чоловіка на причетність до кримінального правопорушення.

Як розповів заступник начальника обласного главку поліції Микола Вербицький, в ході невідкладних обшуків, проведених в його дачному будинку та в квартирі, поліцейські виявили 8 корпусів гранат РГД-5, три корпуси гранат Ф-1, 10 підривачів, 9 реактивних сигнальних патронів, дві сигнальні міни, тротилову шашку вагою 400 грамів, 200 грамів пластиду, 10 магазинів до автомата «Калашникова» та понад півтори тисячі патронів калібром  9 та 7,62 мм.

Правопорушник був затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення йому підозри в скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст.296 Кримінального кодексу України «Хуліганство» та обрання запобіжного заходу в виді тримання під вартою.

Також за незаконне зберігання боєприпасів і вибухових речовин відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 ККУ. Вилучені предмети направлені на дослідження в експертно-криміналістичний центр. Встановлюється походження боєприпасів та мета метою зберігання. Тривають необхідні слідчі дії.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

Схожі матеріали
Діяльність