Контраст
Шрифт

У Херсоні поліцейські вилучили фальсифікований алкоголь на 1,5 мільйона гривень

clock
03.12.2021 15:40

У Херсоні правоохоронці викрили жителя міста, який обладнав міні-завод з виготовлення спирту та фальсифікованих «елітних» алкогольних напоїв, які збував мешканцям обласного центру. Вартість вилученого  фальсифікату становить 1,5 мільйона гривень.

В ході розслідування кримінального провадження поліцейські з’ясували, що 49-річний чоловік орендував кілька складських приміщень у Херсоні, де обладнав міні-завод з виготовлення фальсифікованого елітного алкоголю. Зловмисник виготовляв фальсифікат за допомогою комп’ютерного обладнання. Товар збував вроздріб мешканцям міста Херсона, доставку робив на власному автомобілі.

В ході санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили комп’ютеризований пристрій з ректифікаційною колонною для виготовлення спирту, обладнання та речовину для виготовлення спирту, 480 літрів рідини, схожої на спирт, 33 пластикові бочки та 6600 літрів спиртової рідини. 

Документували злочинну діяльність херсонця співробітники Управління стратегічних розслідувань спільно з працівниками управління превентивної діяльності та детективами обласного главку поліції, а також представниками управління внутрішньої безпеки під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, та супроводженням представників Головного управління Державної податкової служби у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Нині досудове розслідування триває, вирішується питання щодо повідомлення фігуранту підозри за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.204 Кримінального кодексу України «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів». Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 10 років з конфіскацією майна, з вилученням та знищенням незаконно виробленої або придбаної продукції, обладнання для її виготовлення.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

Схожі матеріали
Діяльність