Контраст
Шрифт

У Херсоні поліцейські викрили «смотрящего», який здійснював злочинний вплив та налагодив збут наркотиків у виправній колонії

clock
27.04.2021 15:54

У Херсоні працівники Управління стратегічних розслідувань в Херсонській області спільно зі слідчими обласного главку поліції, за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури та силової підтримки спецпідрозділу поліції КОРД, затримали групу осіб, які налагодили канал постачання та збут наркотиків засудженим на території виправної колонії. До складу злочинної групи входили 5 засуджених та медпрацівниця закладу.

Поліцейські встановили, що один із засуджених, який в кримінальному середовищі має статус «смотрящего», поширював злочинний вплив та організував канал постачання та збуту наркотиків на територію закладу серед ув’язнених. До своєї злочинної діяльності він залучив медичного працівника колонії, яка отримувала наркотики у поштовому відділенні та проносила їх у місця позбавлення волі. За це жінка отримувала грошову винагороду. Інші учасники злочинної групи фасували та збували наркотичні засоби серед засуджених, збирали гроші та відповідали за наповнення так званого «злодійського общака».

За місцями проживання фігурантів та у їх камерах в місцях позбавлення волі поліцейські провели 7 обшуків, під час яких знайшли і вилучили марихуану, мобільні телефони, банківські картки, "чорнові" записи з інформацією про клієнтів та прибутку від злочинної діяльності.

Нині медсестра виправної колонії затримана в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.255-1 Кримінального кодексу України «Встановлення або поширення злочинного впливу» та за ч.2 ст.307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» Кримінального кодексу України. 

Зловмисникам може загрожувати  покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

 

Схожі матеріали
Діяльність