Контраст
Шрифт

У Харкові завершились навчання протитанкових підрозділів Нацгвардії

clock
31.07.2021 14:30

Протягом тижня особовий склад протитанкових підрозділів військових частин 3017 та 3035 Східного оперативно-територіального об’єднання покращував свій фаховий рівень. Військовослужбовці проходили практичне навчання на тренажерах в Національній академії Національної гвардії України та на базі 3-ї бригади оперативного призначення.

 
На цих навчаннях особовий склад здобув практичні навички у користуванні протитанковими керованими ракетними комплексами «Фагот» і «Корсар». Гвардійці відпрацювали нормативи з розгортання і згортання переносних ПТРК, також були перевірені рівні підготовки номерів розрахунків і злагодженість дій військовослужбовців підрозділів при умовному веденні вогню і зміні вогневих позицій.

«Під час навчань на військовому містечку підрозділи тренувалися проводити розвідку на місцевості, облаштовувати позиції, приводити установку в бойове положення. Гвардійці працювали з прицілом, наводили установку за цілевказівками корегувальників, пошук цілей проводився візуально з доведенням через оптику, всі ці дії відпрацьовували кожні розрахунки», – зазначив командир батареї протитанкових керованих ракет військової частини 3017 старший лейтенант Вадим Мірошніченко.

Основною метою навчань було набуття гвардійцями навичок в застосуванні зброї та підготовка розрахунків до виконання бойових завдань за призначенням.

Схожі матеріали
Діяльність