Контраст
Шрифт

У Вінниці стартував проєкт безпекового простору для школярів «Офіс поліцейського»

clock
13.05.2021 16:57

Сьогодні, 13 травня, начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Іван Іщенко  та Вінницький міський голова Сергій Моргунов підписали  Меморандум про співпрацю та партнерство, спрямований на підвищення  безпеки дітей, попередження дитячої злочинності. У його рамках презентовано перший пілотний проєкт в Україні «Офіс поліцейського», спрямований на  захист дітей від порушень у дитячому середовищі. Він стартує на базі 24 вінницької гімназії та згодом буде запроваджений в інших загальноосвітніх закладах Вінницької територіальної громади. 

Меморандум передбачає  співпрацю сторін  у розв’язанні в межах компетенції найбільш гострих та актуальних проблем у дитячому середовищі, своєчасне реагування на негативні тенденції,  підвищення якості надання поліцейських послуг у сфері ювенальної безпеки.

Керівник поліції превенції області Ігор Волокітенко презентував пілотний проєкт «Офіс поліцейського».

Його мета – створення нових методів з протидії булінгу та кібербулінгу, а також формування сучасних підходів для розвитку правової культури та виховання дітей на базі навчального закладу із залученням сучасних лідерів, які користуються повагою дітей.

У поліцейського є окремий кабінет, обладнаний усім необхідним для проведення роботи з неповнолітніми.

Очільник поліції Вінниччини Іван Іщенко зазначив, що ювенальний поліцейський працюватиме  з дітьми, використовуючи різноманітні підходи – бесіди, тренінги, вебінари, ігрові форми, тощо.

- Хочу наголосити, що це пілотний проєкт в державі, і завдячуючи підтримці міської ради, ми можемо першими впроваджувати його, щоб захищати наших дітей від булінгу, кібербулінгу та інших негативних явищ», – сказав начальник ГУНП .

Він подякував Вінницькій міській раді за підтримку таких ініціатив  та  підкреслив, що спільні зусилля поліції та місцевої влади  дозволять досягти  вагомих результатів у попередженні  негативних явищ в дитячому середовищі.

Своєю чергою Вінницький міський голова Сергій Моргунов зауважив, що кожний п’ятий вінничанин – неповнолітній і для  вінницької громади впровадження молодіжної політики та захисту прав дітей є серйозним пріоритетом. Він наголосив, що важливо об’єднати   зусилля батьків, навчальних закладів і поліції  для досягнення загальної мети – безпеки дітей.

Відділ комунікації поліції
Вінницької області
 

Схожі матеріали
Діяльність