У рамках Змішаної україно-французької міжурядової Комісії запрацюють нові проєкти - Денис Монастирський

clock
27.10.2021 20:38

Сьогодні, 27 жовтня, в Парижі, співголова Змішаної україно-французької міжурядової Комісії з економічного співробітництва - міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський та міністр економіки, фінансів та відновлення Французької Республіки Брюно Ле Мер провели робочу зустріч.

Міністр внутрішніх справ України - співголова Комісії Денис Монастирський підкреслив, що МВС готове консолідувати свої зусилля, аби завершити наявні проєкти. А саме -  постачання вертольотів Airbus Helicopters і патрульних катерів OCEA. Також Міністерство готове розпочати нові проєкти – постачання пожежних автомобілів із драбинами Echelles Riffaud та оновлення парку вантажних електричних локомотивів АТ «Укрзалізниця».

«Особливу увагу в рамках нашої Змішаної економічної комісії ми приділяємо великим інфраструктурним проєктам, які корелюються з програмою Президента України. Наприклад, спільний проєкт «Укрзалізниці» та компанії «Alstom», який передбачає розбудову інфраструктури та отримання 130 електролокомотивів», – сказав Денис Монастирський.

Очільник МВС України наголосив, що в подальших планах – двостороння співпраця ДП «Антонов» та Airbus. Йдеться про створення нового європейського центру з модернізації іноземних пасажирських літаків у вантажні (passenger to freighter conversion) на виробничих потужностях ДП «Антонов».

«За останні роки українсько-французькі проєкти в рамках нашої роботи в Комісії за своїм масштабом та бюджетом вражають. Звісно, важливим фактором у нашій діяльності залишається обов’язкова 30% локалізація виробництва в Україні», – наголосив Денис Монастирський.

Крім цього, Денис Монастирський наголосив на позиції України щодо газопроводу «Північний потік–2».

«Північний потік-2» – це серйозна загроза та виклик європейській солідарності та безпеці. Три дні тому Україна повідомила ЄС, що ми готові перекачувати додаткові 55 мільярдів кубометрів газу зі знижкою, щоб збільшити поставки та полегшити енергетичну кризу в Європі», – підкреслив очільник МВС України.

Своєю чергою міністр економіки, фінансів та відновлення Французької Республіки Бруно Ле Мер запевнив українського колегу в подальшій готовності Франції розвивати всі проєкти, висловивши намір і бажання знову відвідати Україну.

Департамент комунікації МВС України

 ФОТО Микола Анацький

 

Схожі матеріали