Контраст
Шрифт

У рамках операції «Карпати – 2021» гвардійці продовжують спільно нести службу на кордоні держави

clock
04.10.2021 12:40

Операція має на меті запобігання та протидію незаконному переміщенню через державний кордон нелегальних мігрантів, товарів та вантажів, зокрема з використанням безпілотної та малої авіації. За ініціативи Державної прикордонної служби України військовослужбовці 50 полку імені полковника Семена Височана Національної гвардії України спільно з Чернівецьким прикордонним загоном беруть участь в операції «Кордон-2021».

Гвардійці несуть службу в складі спільних патрулів, а також контрольних постів на певних шляхах.

«Вже третій раз спільно з працівниками прикордонної служби ми результативно несемо службу на державному кордоні України. Протягом цієї операції ми здобуваємо навички, які можуть знадобитися під час несення служби з охорони громадського порядку, крім цього ми забезпечуємо», – ділиться думками командир резерву капітан Віталій Дзеба.

На цей час операція тільки розпочалася, але вже є результати, так нещодавно військовослужбовці відділу «Красноїльськ» Чернівецького загону неподалік кордону з Румунією виявили позашляховик Mitsubishi Pajero та осіб, які вивантажували пакунки з нього.

Помітивши правоохоронців, невідомі кинулися втікати, до переслідувань долучилися і військовослужбовці Національної гвардії України. Небезпечно маневруючи правопорушники пошкодили службовий автомобіль охоронців кордону. Для зупинки транспортного засобу прикордонники застосували зброю. Автівку правопорушників вдалося затримати, проте невідомі особи втекли.

Позашляховик Mitsubishi іноземної реєстрації та 22 пакунки сигарет доставлено до прикордонного підрозділу та проінформовано компетентні правоохоронні органи. Тривають заходи з пошуку осіб, причетних до вказаної події.

Спільна діяльність учасників операції націлена не лише на затримання виконавців на кордоні, а й виявлення усіх фігурантів незаконних схем до організаторів включно, а також виявлення місць накопичення товарів, місць перебування, працевлаштування незаконних мігрантів, потужностей з виготовлення контрафактної продукції.

Пресслужба НГУ

Схожі матеріали
Діяльність